PDA

View Full Version : Cannot connect to server



kplm
05-30-2013, 09:19 AM
Is there an issue with the server for iOS users? Myself and some guild members, all using iOS, cannot get the game to load

ETA

The game now says it is down for maintenance.

larrydavid
05-30-2013, 09:23 AM
Same. 12:22pm est

Bluedood
05-30-2013, 09:23 AM
This game is only on iOS and yes I just tried to login and it did not let me, perhaps they are trying to fix the crash problem for people who had problems with the most recent update.

Zesder
05-30-2013, 09:24 AM
Same here in Australia too.

Jocifer
05-30-2013, 09:24 AM
We are in the middle of an LTQ and you shut servers down. WHY!!!!
Both devices can not connect. This is ridiculous.

Charles of the PFJ
05-30-2013, 09:24 AM
At least a few our guild cant connect, modern war and crime city seem to be working fine though.

JuliusGulius
05-30-2013, 09:26 AM
Same. I knew it wasn't just my connection, as all other web applications work. Hopefully, the interruption won't last long.

clwolf
05-30-2013, 09:26 AM
Same issue in Wisconsin, USA

Sinanju
05-30-2013, 09:27 AM
Same here.

Snowterror
05-30-2013, 09:28 AM
Same here in Canada

JuliusGulius
05-30-2013, 09:33 AM
Charles, the first time I saw that guild name in chat, I busted up.

JuliusGulius
05-30-2013, 09:48 AM
"In-game," I meant to type. My edit function isn't working properly. In any case, it's nice to see some understated Monty Python humor for a change!

pico
05-30-2013, 09:50 AM
same here with ios

Teddy Bear
05-30-2013, 09:59 AM
Same problem since 2 hours ago :eek:

I think their engineer working in maintenance, seeing in below link

http://www.funzio.com/forum/showthread.php?56235-Some-players-experiencing-crashes (http://www.funzio.com/forum/showthread.php?56235-Some-players-experiencing-crashes)

gavri
05-30-2013, 10:01 AM
cant connect {izrael}

Phantom X11
05-30-2013, 10:08 AM
Same here in Houston, Tx😡

Undertoker
05-30-2013, 10:12 AM
I can't connect to the server
As of 18.09 GMT 30/5/13

Charles of the PFJ
05-30-2013, 10:16 AM
"In-game," I meant to type. My edit function isn't working properly. In any case, it's nice to see some understated Monty Python humor for a change!
Hahaa! Glad you like it! Indeed, it makes the game that bit more fun with some MP humor involved! :)

pendentive
05-30-2013, 10:17 AM
obviously, we all just need to get back to work and check in on it later. Hahahaha

Kaoslos
05-30-2013, 10:17 AM
They obvious went ofline while finally removing the hackers and hacker guilds 8)

Chicklet
05-30-2013, 10:17 AM
Same here...very irritating

Rocco69
05-30-2013, 10:19 AM
Unable to connect in Phoenix Arizona since approx 8am today via iPhone or ipad

RyOmA
05-30-2013, 10:19 AM
Same here in NJ. Hope they extend the LTE quest because of this.

Wolfbane
05-30-2013, 10:20 AM
I am also unable to get into KA. Seems to be a global issue

lisawarrior
05-30-2013, 10:22 AM
No news from gree. Poor show. Very poor show

Shinazueli
05-30-2013, 10:44 AM
Now I get the message that "the game is down for maintenance. Please try again later". Thanks, Gree.

larrydavid
05-30-2013, 10:47 AM
Game is back online

Samskill
05-30-2013, 10:49 AM
Actually GREE is fanally listening to our complains about not enough family time. They decided to give us that now. 😎

King Ben
05-30-2013, 10:50 AM
Game is back online

Mine keeps prompting please restart the game .... Unable to log in. Any advice? Thanks!

Shodan
05-30-2013, 11:35 AM
Mine keeps prompting please restart the game .... Unable to log in. Any advice? Thanks!

I did an update without any success. I then cleared the program and rebooted it but that did not work either.

Basically its buggered atm.

King Ben
05-30-2013, 11:37 AM
I did an update without any success. I then cleared the program and rebooted it but that did not work either.

Basically its buggered atm.

Thanks!! Just have to wait then ...

crisic
05-30-2013, 01:33 PM
Same in UK,
god I need to open those boxes!!

Dorjee
05-30-2013, 02:14 PM
Any plans to fix the issue with people stuck with ios 5.1.1?

TTKhub
05-30-2013, 02:17 PM
My games been out for 25 hrs

TempusDA
05-31-2013, 03:10 PM
I am not saying that people with different ios besides 5.1.1, aren't having a problem. By reading numerous posts here and chatting on several group boards on Palringo and Kakao, I have found that majority of the people having problems were using ios 5.1.1 and many of them using Ipad1. That being said this is a solution that has worked for most and once again not everyone. I hope it helps a few people out. If it doesn't work for you well I hope eventually a solution comes out to help everyone.

Hope this helps may not work for everyone.
1) Delete the game and downloaded again.
2) If you still have a prob, do a hard reboot by pressing and holding the home and power button at the same time don't let go till the device turns off and the apple comes back on. you can let go when you see the apple.
3) When back from hard reboot completely close out the game. (to completely close out a game from the background click home twice quickly, this will show you what games are running in the back ground press and hold Kingdom age till it stats shaking and you see the red circle with - sign click that to close out the program completely.)
4) If you still have a problem repeat steps 2-3. (It may take doing steps 2-3. It takes doing steps 2-3 2 to 3 times for some people.)

This has cleared it up for me and some of my friends may not work for everyone but hey it's worth a shot give it a try. If it doesn't help you sorry to hear that but be happy people spend the time to share information and try to be helpful. For those that it does work for glad it helped you out.

Thank You

First the bad news: My game started crashing again had a good run tho almost 2 days with no crashes.

The good news: Al tho inconvenient at least until Gree fixes this problem it is a temporary solution it seems. But hey at least it is a solution till someone figures out some thing better. I followed my own instructions as above. I had to repeat steps 3-3 three times before the game was fully working again.

The first time the box event did not show up and it crashed as soon as i tried to open up the quest window.

The second time The Box event showed up managed to open the quest window but crashed while the game was taking me to the LTQ area.

The third time was a charm no crashes working again tho there seems to be a lag.

Nothing wrong with my net it is fast.

I am using an Iphone 4s running ios 5.1.1
( For the smart remarks that usually follow I prefer google maps over Imaps and untill they make the Imap function well I am sticking to 5.1.1 )

So yes it is a pain but it seems when it crashes you will have to follow the steps i posted above took a while to find out the combination of things that would make it work. Once it starts to crash it seems to keep crashing till you follow the steps mentioned. I am hoping this is the last time I have to do this :) Will keep you folks updated hang in there.

If you are going to use the steps above make sure you read the instructions well and follow the steps as mentioned it has worked for me twice now and almost everyone else I have actually gotten feed back from.

To Gree please fix this it is tedious to have to do this :) I am sure you folks are trying your best hope the final solution comes soon :)

Thank You,
Tempus

Mag member t
05-31-2013, 03:51 PM
Is there an issue with the server for iOS users? Myself and some guild members, all using iOS, cannot get the game to load

ETA

The game now says it is down for maintenance.

It always happens and 95% of the time it crashes

TempusDA
05-31-2013, 04:09 PM
It always happens and 95% of the time it crashes

Try what i posted