Warning, do not remove allies!!

GREE

GREE Forum - Powered by vBulletin
Results 1 to 11 of 11

Thread: Warning, do not remove allies!!

  1. #1
    Banned
    Member Since
    Oct 2011
    Post Count
    182

    Warning, do not remove allies!!

    After reading someones thread about plaing with very few allies I thought I'd give it a try.
    After all, I have 70 allies and 300 items of equipment so I'm fully equiped (for atttack any way)

    So I droped to 50 to see what happened as I know I have 40 light gunners so I am not fully equipped for defense.

    I lost a **** load of defense, dropping some 200 points !
    I immedately added back to 70 but the defense value has not gone back up.

    It appears that by dropping allies, you drop you best equipped allies and adding them back does not do anything.


    So don't do it.

  2. #2
    Master of Musings Agent Orange's Avatar
    Member Since
    Nov 2011
    Location
    Toronto Canada
    Post Count
    4,023
    Yes your defence values go down due to the muliplier BUT you also drop back a few groups in terms of the rivals list so if you are being killed in the group you are in I would not add more allies or REMOVE some. Also keep in mind you can have ally requests on hold.

  3. #3
    Banned
    Member Since
    Oct 2011
    Post Count
    182
    But surely going from 70 allies, to 50 allies, then back to 70 allies without changing anything else (2 minute gap) should leave you with the same att/deff values?

    did I kill off some troops in removing allies?

  4. #4
    Consistent Contributor
    Member Since
    Dec 2011
    Post Count
    133
    I've noticed in CC that only some events (such as purchasing a new equip) trigger a real-time recalculation/redisplay of your updated stats. Acquiring drops doesn't seem to trigger that in realtime, and removing allies doesn't either (though adding allies does seem to). But you do see the change within a few minutes or so, up to about 5. I suspect it's a bit like the Rivals list, which refreshes after several minutes regardless, and certain events (in the case of rivals list, a manual press of the 'refresh' button) cause a realtime update. I want to think our stats are always correct at the server and that it just isn't updating our 'view', though that's little more than blind hope, and I've meant to, but don't recall supporting that theory by looking closely at fight results. Have your stats true'd up by now skunk?
    CC: Crimer (lvl 116)
    CC: Keyser Soze (lvl 108)

  5. #5
    Master of Musings Agent Orange's Avatar
    Member Since
    Nov 2011
    Location
    Toronto Canada
    Post Count
    4,023
    Thanks Downrange, yes some of the values in your profile do not change in real time. I had to quit or let the app crash and when it reloaded the totals reflected changes I made.

  6. #6
    When I lose a unit in battle my stats dont drop right away so I have to compensate in my head.

  7. #7
    Articulate Author
    Member Since
    Sep 2011
    Location
    CANADA
    Post Count
    466
    Thx for the heads up! I was about to remove some allies cuz im overpopulating.

  8. #8
    Master of Musings Agent Orange's Avatar
    Member Since
    Nov 2011
    Location
    Toronto Canada
    Post Count
    4,023
    Quote Originally Posted by 2Legit View Post
    Thx for the heads up! I was about to remove some allies cuz im overpopulating.
    I think we pointed out to skunk that his stats weren't updating properly so his warning might not be correct.

  9. #9
    Articulate Author
    Member Since
    Sep 2011
    Location
    CANADA
    Post Count
    466
    Oooh, lol...I skipped that part.

    *Just tried removing ppl and stats didn't decrease.
    Last edited by 2Legit; 12-07-2011 at 04:39 PM.

  10. #10
    Steady Scribe Air's Avatar
    Member Since
    Aug 2011
    Location
    Victoria BC, Canada
    Post Count
    65
    Quote Originally Posted by 2Legit View Post
    Oooh, lol...I skipped that part.

    *Just tried removing ppl and stats didn't decrease.
    Stats will only go down if you don't have enough allies for your units. Can't use units if you don't have allies to go with them. I've removed 400 allies
    BECOME AN ALLY
    615 778 107 and 789 779 245

  11. #11
    Banned
    Member Since
    Aug 2013
    Post Count
    91
    Ignore the OP.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •